26/12-2011: andra världskriget (film)

just nu sitter jag och väntar på att tv:n ska bli ledig. den okuperas av min far och en film om andra världskriget och jag vill spela ett spel som ajg köpte idag  när jag var i stan med Greven och Grevinnan (en mycket trevlig dag) Eternal Sonata heter spelt. men nu till det jag skulle diskutera: filmer om andra världskriget.
andra världkriget är enligt mig den mest uttjatade händelsen i historian och en av de tråkigaste att läsa om (jag gillar inte krig alls o läsa om det men andra världskriget är värst) hur många filmer, böcker och annat finns det inte? jag menar har de inte redan filmat allt som går att filma? finns det verkligen något nytt att göra? kan vi verkligen älta det här kriget mer? jag tycker att det är dags att gå vidare att sluta dra upp det hela tiden! jag menar det finns inget vi kan göra åt det, det går inte att göra ogjort! så sluta älta det, vi vet alla vad som hände så byt genger. vad sägs om att om ni nu ska göra krigsfilmer göra det om ex första världskriget vilket inte alls är lika vanligt, eller varför inte om vad som händer i sydostasien? där det pågår krig idag? varför inte ta upp kriget som usa för? eller varför inte göra filmer om äldre krig, ex 30 åriga kriget? eller varför inte strunta i alla krigs filmer?

jaja jag är som jag är och jag kommer aldrig förstå vad folk ser i krig, varför man vill se samma typ av film hundra gåner och vad som är kul med att se folk som skjuter sig själv. men det är kanske bara jag som är konstig?

Peace out <3

24/12-2011: fucking merry christmas

ja idag är det ju jul om ni missat det och det här är dagen då man ska vara glad, lycklig ha roligt, älska allt och alla,bla bla bla.... av just dessa anledningar är det här den dagen som jag hatar mest på hela året! ni får gärna tycka att jag är en idiot eller något annat men jag har nästan aldrig gillat julen!
det finns flera anledninar till det, och en av dem är alla ska vara så himla glada och lyckliga, men kliver omkring och smyger på tå för att inte trampa någon på fötterna, det är en dag då man leker lycklig och låtsas att det inte finns några problem. jag kan tala om för er att det finns lika mycket problem idag som alla andra dagar!
en annan anledning är all jävla reklam som finns! jag menar jag tkr inte det är okej att använda jultomten i reklamer, de förstör honom. vad är vitsen med det! låt tomten vara och använd honom inte till eran skit reklam!
sen hatar ajg att jag lägger ner tid för att göra folk glada o ge dem pressenter som de vill ha men jag får aldrig det jag vill ha. visst kalla mig bortskämd i fall du vill men i så fall fr jag vara det. men hur kul hade ni tyckt det var om ni la ner en massa tid på att hitta julklappar till folk som de vill ha och sedan inte får något ni vill ha....
en annan sak är att fira med familjen...det här ska ju vara en riktig rolig familje dag men ja, jag och familj går inte ihop. det är två termer som inte ska vara nära varandra!!
jaja jag kan sitta och räckna up säkert hundra saker till att jag inte gillar julen...men nu tänker jag faktiskt se på criminal minds som jag faktiskt fick nu, men som jag skulle fått i födelsedagspressent, föräldrar alltså...
jag fick ju faktist två pressentkort på shock :D tack syrrorna <3 (någon kan lyssna) nej men nu tänker ja försöka lida igenom den här dagen som jag får göra varje år...

Fucking merry Christmas....

17/12-2011: vad är det med mig?

ja idag tänker jag faktiskt försöka förstå vad som är med mig. ni som bara kan läsa vad jag gör märker det antagligen inte lika mycket som jag själv och min omgivning gör men just nu känner jag mig absolut inte som mig själv. jag vet inte riktigt vad det beror på men av nån anledning så gillar jag inte alls samma saker längre, och jag ler inte åt det jag burkar, utan det känns som jag är en främling i mitt eget liv :S och det är riktigt jobbigt må jag säga. jag vrider och vänder på allt och försöker få en förklaring på allt som händer och varför det är som det är. sen tänker jag tillbaka på allt jag gått igenom de senaste åren och undrar vad jag kunde gjort anorlunda?

nej nu ska jag försöka få nån ordning på allt och återgå till att bara ta det lugnt och skönt i min ensamhet så som jag vill ha det :P

Peace out <3

15/12-2011: för seriöst

imorse så skrev en vän till mig på FB det här och jag gillar inte Justin Bieber lr Justin Bäver som jag kallar honom och som skämt svarade jag på inlägget (läs allt först innan ni säger något)

Andreas skrev:
‎99% of teenagers would cry if they saw Justin Bieber standing on top of a skyscraper about to jump. If you belong to the 1%, sitting there with popcorn and 3D glasses, screaming, ''DO A DOUBLE BACKFLIP! ",
re-post this if you are that 1% XD

Jag svarade:
Jag skulle varit den som knuffade ner honom ;)

Andreas svarade:
Åzum ^^ 

Jag svarade: 
Ja annars hade han ju aldrig hoppat ;) o vi vill ju bli av med honom xD 
 
Nån som jag antar är Andreas kompis o som heter Denise svarade:
Åh så coola ni är då, småbarn, som hellre ser en människa död bara för att ni ogillar honom/henne, än att helt enkelt skita i personen. Stfu.

jag svarde: 
Jag skiter vanligtvis i honom, men man kan göra något som heter skämta! Hört talas om det?

Denise svarade:
Jag ser inte något roligt här? Jag ser bara två människor som försöker vara som alla andra. Givetvis behöver man inte tycka om allt i musikvärlden, jag tycker inte heller om honom, men det är tröttsamt med folk som försöker vara som alla andra, som sagt.

Jag svarade:
Det hade du nog inte sagt om du träffat mig! Men i de här fallet är du som alla andra vad du än väljer. Tkr du om honom är du en i mängden, tycker du inte om honom och vill bli av med honom är du som en i mängden och om du struntar i honom är du också en i mängden så i de här fallet spelar det ingen roll

Denise svarade:
Du vet verkligen inte vad du pratar om. Om man faktiskt är mogen nog att strunta i honom och sluta snacka så jävla mycket skit för att andra gör det, då har man lyckats. Tycker man om honom, okej, vill man bli av med honom, då är man sjuk i huvudet.

Jag svarade:
Jo jag vet nog vad jag snackar om lilla du! Som jag sa till di tidigare så strutar jag egentligen i honom. Jag hade inte gråtit floder om han avled, det förnekar jag inte men om vi nu skämtade om att knuffa ner honom från ett hus så låt oss göra det! Du bör kanske inte ta de så seriöst! Och jag snackar inte skit för att andra gör det utan jag står snarare för min åsikt! Du snackar inte skit för att du säger att du inte tycker om en artist för i så fall vet du inte hur man snackar skit!

sen svarade inte personen mer! men jag kände så här, tar inte hon det lite väl seriöst? jag menar vi satt ch skojade om det och önskade inte att han skulle dö. och jag kände ur frustrerad jag blev :S det var som för ett tag sedan på MP o min kompis bara för skojs skull startade en tråd där hon undrade vem man vills kulle dött och hon skrev Ron. genast började folk klaga på hur hemska vi var som önskade att någon dog! jag menar de flesta önskar att Voldemort o Bella dör är inte det lika hemskt!! och sen är det en påhittad karaktär (Inte i min värld, men den diskutionen ska vi inte ha nu!) och de är ingen skada skädd i fall vi önskar att någon skulle dö. jag hade tyckt Harry skulle dö men de lär ju inte hända något. och det är ju samma sak som att man frågar vem man inte vill ska dö!! jag känner bara att folk ibland tar de för seriöst! man måste få ha sin åsikt och man måste få skämt lite, jag hade aldrig så klart puttat ner någon från ett hus bara där ska man ju förstå att det var ett skämt! men ibland verkar folk inte fatta det! nej mitt tips till er, ta inte allt så seriöst!! och snäll folk lär er läsa mellan raderna! och hoppa inte på folk för att de har en annan åsikt än er!!

 

Peace out <3


10/12-2011: olyckor

Olyckor händer varje dag, ibland i närheten av en själv och ibland så lång bort att man inte vet vart. men har ni tänkt på hur snabba folk alltid är med att skriva R.I.P, krya på dig, tänker på familjen, hoppas allt löser sig mm. Då är min fråga, hur många känner egentligen personen/ personerna som är drabbade? Hur många har pratat med personen mer än artighetsfraser och hur många är delaktiga i sorgen? Jag tycker det är fel när personer som inte har med det att gör lägger sig i sorgen! Jag tycker inte man har rätt till det! Det känns som om det är något vi bara gör av farten utan att mena det! Vi borde tänka på det för orden vi säger när någon är ledsen ska vara mer än artighetsfraser, de ska betyda något! Jag hade snarare blivit arg i fall en massa okända människor skrev till mig och sa ex krya på dig! Tänk lite människor och inte bara göra de för att man ska!

ja det här är min åsikt men det visste ni nog redan i fall ni har läst min blogg innan! och jag håller fast vid den! jag diskuterade det här med en vän och hon höll inte riktigt med mig utan ansåg att man kunde visa respekt för familjen och känna med dem och visa att man bryr sig.

jag förstår hur hon tänker det gör jag men jag anser ändå att man inte ska lägga sig i, jag anser inte att man ska skriva till personerna som drabbas bara för att. för ett tag sedan var min syter med om en olycka och jag tittade undrande på alla hennes medelande på FB och undrade hur många av dem som hon kände och visste vilka de var egentligen och hon svarade att hon inte viste vilka hälften var! då kände jag att folk bara skrev för att, och jag kände hur arg jag blev. varför skirva om du inte ens vet vem det är? vad är vittsen med det? nej jag tycker det är idiotiskt att skriva något sådant till någon som man inte känner. det är som att man inte vill sticka ut eller vara den som ansers taskig för att man inte skrivit krya lr något liknande. men är man inte då elak om man skriver krya bara för att utan att mena det?


9/12-2011: mitt rum

jag lovade ju er för ett tag sedan att jag skulle visa hur mitt rum ser ut när jag hade städat klart, och jag håller alltid vad jag lovat :D och nu efter ett årtusende är rummet klart, trots alla strömavbrott, punkteringar, födelsedagar, kopisproblem, syskon som ska köras och hämtas är rummet äntligen klart :D så välkommen in <3


Det här är min dörr och ja det står Erika på den för det är vad jag fortfarande heter :P bilden är målad på gymnasiet och den lilla bilden är tagen andra året på gymnasiet :P


direkt till höger innanför dörren står min gardurob och jag tyckte ni lika väl kunde få en snabb bild på några av de kläder som jag har i garduroben xD som ni ser så är det en salig blandning xD


så om man går rakt fram kommer man till sängen :D som ni ser är den fullproppad med en massa kuddar xD jag hittade dem när jag packade upp alla flyttlådor xD de svarta ni ser där är min tv/dvd-spelare och tv-spel jag stält där :D ja gillar o se på film innan ajg somnar xD nallarna ni ser är Simba från lejonkungen min första nalle (lejon) hans fru Nala som är syrrans och deras unge Kiara är drä nån stans xD


om man vänder sig till höger så ser det ut så här :P (ja mitt rum är L:format xD) jag har satt upp min skrivbordshörna där :P


här är skrivbordet :D det är här jag sitter när jag puzzlar, skriver på mina FF och böcker, målar eller bara pratar med folk :D så vi kan säga att det är här jag är kreativ :D


här är min bokhylla :D och även om den ser full ut så kan jag tala om för er att jag har fyra flyttlådor på vinden med böcker xD de som fick vara kvar är serier som betyder mkt för mig ex, sanningens svärd längst ner, HP näst längst ner på samma hylla som Modesty Blaise, sen kmr manga hyllan + Spejarens lärling <3 sen har vi en mix hylla xD rese hyllan där en massa saker från en massa olika länder finns och högst upp DVD hyllan som också ser full ut men nu är rensad efter som jag har en hel låda med DVD:er på vinden också xD


Det här är det enda julpynt jag har i rummet, så långt kan jag sträcka mig!! (julstjärnan räknas inte för den hänger där året om xD)


Så om vi gör en hel omvändning får ni se hur det ser ut på denna väggen :p här har jag kartan som ni ser och tänken är att jag ska markera ut alla platser jag varit på ;) sen har vi pilbågen upphängd snyggt och i säkert förvar ;) och några djurbilder :D


sen om ni vänder er till höger ser ni mitt nattduksbord som är väldigt fullt xD men tro det eller ej så skulle jag säkert få plats med mer xD den översta lådan är full av smink, borstar och allt annat mystiskt som hjälper mig med att skapa min stil ;) och lådan underst är full med målagrejer och då menar jag full ;) men även här har jag laggt upp en hel låda på vinden ;) ja jag har alltid mer än jag behöver av allt xD


så tar vi en snabb titt i taket där min lampa händer :D (orkade inte ta bort blixten xD) den är i alla fall rund och passar in i djungeltemat som är i rummet med små blad som finns runt den och i den har jag hängt min drömfångare, ett kors och ett vindspel xD


så om vi vänder oss åt vänster har jag min hylla med alla mina hästar (o några andra djur) och några tavlor, afficher och mitt HP släcktträd :D


och så har vi då dörrens baksida :D där har jag hängt de få väskor jag valde att ha kvar uppe och inte slänga upp på vinden :D så nu vet ni hur jag bor gött folk :D
och jag måste säga att det var grymt jobbigt att fixa detta inlägg eftersom internet inte direkt ville göra som jag sa xD men vad gör man inte för sina läsare <3

Peace out <3

6/12-2011: sömnlös natt

klockan är snart 8 och jag har inte gått och lag mig än xD och nu kommer den stora frågan, ska jag lägga mig nu eller strunta i det och vara vaken? jag borde kanske sova nån timme xD eller är de bara jobbigt?
en annan jobbig fråga är om jag borde äta, jag har varit hungrig sen två och borde kanske äta eftersom jag inte åt någon riktigt middag xD men jag orkar inte smyga ner i köket! ja jag är lat eller så orkar jag inte väcka allt folk!
just nu sitter jag och tittar ut över skogen och snön som äntligen har kommit! nu efter ett bra tag får även jag snö :D och jag måste säga att det är ovanlgit tyst och skönt, och jag funderar på att göra det här oftare! fast det är kanske inte så smart med tanke på att jag redan sover lite och redan har förskjutit mitt dygn något enormt xD jag undrar hur jag ska orka städa klart mitt rum idag? fast som sagt så lever jag på vilje styrka och jag klarar allt när jag väl bestämt mig! så de blir nog klart :P nej nu ska jag faktiskt gå ner och göra lite frukost och bestämma mig om det är värt att sova eller inte xD

p.s jag har fått ta tillbaka min hemska gamla data och jag hatar den, men bättre än inget xD d.s

Peace out <3

5/12-2011: Tjuvarnas jul

ingen har väll missat åres julkalender? tjuvarnas jul!

http://svtplay.se/v/2623121/julkalendern__tjuvarnas_jul/del_1_av_24?cb,a1364151,1,f,-1/pb,a1364150,1,f,-1/pl,v,,2623167/sb,p169548,1,f,-1 och idag är det den femte december vilket betyder femte avsnittet av julkalendern och jag har sätt dem alla och nu tänkte jag att jag skulle säga min åsikt om den!
först måste jag sgäa att jag älskar vart den utspelar sig, alltså i gamla sthlm. det ger den där mysiga känslan som fanns när man var liten och den lever upp till den gamla standarn. och jag älskar att verkligen se den, just för att den är så mysig. jag gillar även att det är snö och ganska realistiskt gjort

sen kommer vi till skådespelarna och karaktärerna.
jag tycker de flesta skådespelare passar mycket bra till sina roller och om de inte gör det så är det inte för att de inte spelar bra utan för att jag har sätt dem i annat. ett ex på det är Gustaf Hammarsten som spelar Kurre mannen på bilden, han är en grymt bra skådespelare men första gången jag såg honom var i Wallander steget efter och då ser jag honom bara som den karaktärern xD men jag har inte riktigt bestämt mig vad jag tycker om honom, det är lite segt att han är så oduglig.
men jag älskar karaktären Charlie, tjejen på bilden. hon är underbart söt och rolig. det är intressant att följa hennes utväckling.
den karakträr som är jobbigast är Madame spelad av Siw Carlsson, jag vet att det inte är meningen att man ska gilla henne men jag tycker hon är väldigt överdriven. jag förstår inte varför hon är föredetta pirat och hon ser nästan ut som en under cover polis :P
och så har vi självklart poliserna och det är ju så segt att de har gjort dem super dumma! kan man inte ha smarta poliser och tjuvar?

men sen kommer vi till handlingen, och det är här jag får problem. de flesta julkalendrar har en logisk och självklar handling som jag saknar i den här julkalendern. det finns några tänkbara men ingen huvudhandling, enligt mig. vi har följadne tänkbara handlingar

1) man ska ta reda på om Kurre är Charlies pappa. men den här handlingen nämns nästan aldrig och jag har nästan helt slutat fundera på om han är hennes pappa eller inte. den handlingen är inget de direkt för vidare utan man kan få ett hum då och då
2) fånga Klappsnapparna (tjuvarna). detta är så klart en självklar handling, det säger ju sig själv att de inte kan ha tjuvar springande på gatorna. men det är inte huvudhandlingen och den är väldigt tråkig och särskilt eftersom poliserna är så odugliga
3) Klappsnapparna ska råna varuhuset. detta vad var jag fick reda på idag, men det känns ändå som hela planen är klar och inte behöver några förberedelse och är då onödig att jobba vidare med
4) vad ska de göra med den svarta boken? de snodde en svart bok i första avsnittet och de har inte gjort något med den och boken känns därför ganska onödig
5) göra Kurre till en bättre tjuv! det hade varit den logiska handlingen men de har inte gjort  något för att utväckla karaktären

som ni ser så finns det några tänkbara senarium men jag tycker inte någon direkt stämmer. och jag är då lite orolig när vi ska få reda på vad den egentligen går ut på! det känns som den inte riktigt drar igång utan bara är.

så jag är lite luven till årets julkalender, jag älskar stämningen och karaktärerna men jag känner att man aldrig kommer in i den utan hela tiden hålls ute på kanten. trots detta kommer jag följa kalendern och vill veta vad som händer. så i år får jag säga att SVT lyckades :D

Peace out <3


1/12-2011: Modesty Blaise

Ja idag ska jag prata om min favorit seriefigur och det är en tjej som heter Modesty och hon är med i Agent X9.
hon är en av mina favorit hjältinnor och ni ska få några anledningar :P

1) hon är tjej och inte den töntiga variationen som inte kan ta hand om sig själv
2) Hennes bästa vän är en kille vid namn Wille Garvin och de är inte ett par
3) hon är smart, snabb och kvicktänkt
4) det som hände ri serien skulle kunna hända på riktigt
5) hon har fått kämpa sig upp för att ta sig till toppen och inte fått alt severat på silverfat
6) hon har coola vapen och snygga kläder
7) hon matchar vardagslivet med att bekämpa fienden (Meningen låter as töntig jag vet xD)
8) hon är inte genom god och tror inte att allt är gott i världen utan hon löser saker och ting på sitt sätt och de är inte alltid lagligt.
9) både hon ohc Wille är inte odödliga utan de blir sårade ibland och ibland allvarligt och det gör det mer realistiskt
10) Tidningen är grymt snyggt tecknad!

jag sitter faktiskt med den nyaste tidningen och specialalbumet 2011 framför mig och ska läsa dem nu och jag är alltid lika spänd och intresserad över vad som ska hända! och det är faktiskt den enda tidnings serie som jag verkligen följer! jag menar jag läser andra men inte varje avsnitt! och det bästa är nsätan att hon är tjej och att de inte har gjort henne så där mesig som många tjejer kan vara när man läser tidninger eller ser filmer!!


här har ni några bilder som jag hittade på google :P men som sagt jag kan rekomendera serien om ni inte redan läser den ;) nej nu ska jag läsa dem och drömma mig bort en stund innan jag tar i tur med tråkiga saker som städning xD o sen kmr Hagman upp en sväng :P

Peace out <3

RSS 2.0